Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gott kött till påsk, fläskfilé
          netaave
          Inlägg 06-04-2006, 16:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Hittade i en tidning och var tvungen att prova, blev kanongott!

          Kaffe- och kakaomarinerad fläskfilé
          4 port


          ca 600 gr fläskfilé
          salt peppar
          1 msk apelsinskal strimlat, bara det gula.

          Marinad:
          1 dl starkt kallt kaffe
          2 msk rapsolja
          saften av en apelsin
          1 tsk sambal olek
          1 msk kakao
          1 hack vitlöksklyfta
          1 krm svpeppar
          2 msk färska hackade rosmarinbarr
          2 msk akaciahonung

          Tillbehör:
          100 gr salladsskott, ex ruccola, ärt- eller solroskott
          1/2 rödlök
          1 gurka
          3 msk apelsinvinägrett (blanda 2 msk press apelsinsaft, 2 tsk akaciahonung, 1 msk rapsolja, salt & peppar)
          Ugn 175 gr

          Putsa fläskfilén och lägg den i en fryspåse.
          Vispa samman marinaden och häll över köttet, Gnid runt marinaden och förslut påsen.
          Låt köttet ligga i marinaden ca 6 timmar.
          Torka av köttet och salta och peppra runt om.
          Bryn filén runtom i en stekpanna. Lägg över i ugnsform och fortsätt tillagningen i ugnen ca 20 min eller till innetempen är 65 gr.
          Låt köttet kallna.
          Skär köttet i tunna skivor, garnera med apelsinskalen. servera med sallad och salladskott, tunna klyftor av rödlöken och urkärnad, skalad gurka i skivor.
          Droppa apelsinvinegrätt över sallad och kött.
          Servera med potatis- och purjogratäng.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Gillan
          Inlägg 11-05-2006, 15:51
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Vet du vad, netaave!
          När jag kom hem med mina varor, så hade jag glömt
          rosmarinen! Först fick jag panik, men efter en stund
          bestämde jag mig för att det fick bli efter receptet, men
          utan dessa små barr.

          Jag kan bara säga, sucseee!!!! ( stavas?)
          Det här är nåt som jag defenitivt kommer att göra igen!

          Jag hade pressad potatis och champinionsås till.
          Som dryck blev det aloholfri cider.

          Till er andra säger jag bara: rekomenderas!


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 03:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon