Hittade i en tidning och var tvungen att prova, blev kanongott!
Kaffe- och kakaomarinerad fläskfilé
4 port
ca 600 gr fläskfilé
salt peppar
1 msk apelsinskal strimlat, bara det gula.
Marinad:
1 dl starkt kallt kaffe
2 msk rapsolja
saften av en apelsin
1 tsk sambal olek
1 msk kakao
1 hack vitlöksklyfta
1 krm svpeppar
2 msk färska hackade rosmarinbarr
2 msk akaciahonung
Tillbehör:
100 gr salladsskott, ex ruccola, ärt- eller solroskott
1/2 rödlök
1 gurka
3 msk apelsinvinägrett (blanda 2 msk press apelsinsaft, 2 tsk akaciahonung, 1 msk rapsolja, salt & peppar)
Ugn 175 gr
Putsa fläskfilén och lägg den i en fryspåse.
Vispa samman marinaden och häll över köttet, Gnid runt marinaden och förslut påsen.
Låt köttet ligga i marinaden ca 6 timmar.
Torka av köttet och salta och peppra runt om.
Bryn filén runtom i en stekpanna. Lägg över i ugnsform och fortsätt tillagningen i ugnen ca 20 min eller till innetempen är 65 gr.
Låt köttet kallna.
Skär köttet i tunna skivor, garnera med apelsinskalen. servera med sallad och salladskott, tunna klyftor av rödlöken och urkärnad, skalad gurka i skivor.
Droppa apelsinvinegrätt över sallad och kött.
Servera med potatis- och purjogratäng.