Full version: Gott kött till påsk
netaave
Hittade i en tidning och var tvungen att prova, blev kanongott!

Kaffe- och kakaomarinerad fläskfilé
4 port


ca 600 gr fläskfilé
salt peppar
1 msk apelsinskal strimlat, bara det gula.

Marinad:
1 dl starkt kallt kaffe
2 msk rapsolja
saften av en apelsin
1 tsk sambal olek
1 msk kakao
1 hack vitlöksklyfta
1 krm svpeppar
2 msk färska hackade rosmarinbarr
2 msk akaciahonung

Tillbehör:
100 gr salladsskott, ex ruccola, ärt- eller solroskott
1/2 rödlök
1 gurka
3 msk apelsinvinägrett (blanda 2 msk press apelsinsaft, 2 tsk akaciahonung, 1 msk rapsolja, salt & peppar)
Ugn 175 gr

Putsa fläskfilén och lägg den i en fryspåse.
Vispa samman marinaden och häll över köttet, Gnid runt marinaden och förslut påsen.
Låt köttet ligga i marinaden ca 6 timmar.
Torka av köttet och salta och peppra runt om.
Bryn filén runtom i en stekpanna. Lägg över i ugnsform och fortsätt tillagningen i ugnen ca 20 min eller till innetempen är 65 gr.
Låt köttet kallna.
Skär köttet i tunna skivor, garnera med apelsinskalen. servera med sallad och salladskott, tunna klyftor av rödlöken och urkärnad, skalad gurka i skivor.
Droppa apelsinvinegrätt över sallad och kött.
Servera med potatis- och purjogratäng.
Gillan
Helt klart ett spännade och utmanande recept, helt
i min smak. Ska garanterat testas smile.gif

Följde du receptet fullt ut? Eller bytte du ut nåt?
Till exempel oljan eller honungen? Mot annan olja
eller honung alltså?
netaave
CITAT (Evgeni @ 06-04-2006, 17:20)
Helt klart ett spännade och utmanande recept, helt
i min smak. Ska garanterat testas smile.gif

Följde du receptet fullt ut? Eller bytte du ut nåt?
Till exempel oljan eller honungen? Mot annan olja
eller honung alltså?

Följde det "till punkt och pricka" som vi säger här i Uppland, köpte t.o.m. akaciahonung.
Gillan
Håll tummarna nu! På tisdag först, ska jag testa detta
intressanta recept. Vi är ett gäng tjejer som träffs, typ en
gång i månaden och vi bara älskar att prova nya recept
på varandra, Recepten får alltså inte vara provade förut wub.gif

Så den här gången är det min tur att testa de andra smile.gif

Vad jag undrar över är: Vi är alla öl-drinkare och jag tycker
inte det ser ut som om det vore en lämplig öl-drinkarrätt wink.gif

Ingen av oss är så väldigt förtjust i vin, men tror du det kan
gå lika bra med cider wub.gif
netaave
Det funkar säkert lika bra med öl eller cider. Det fungerar nog precis lika bra med alkoholfritt, men det är väl dumt. tongue.gif wink.gif
Gillan
CITAT (netaave @ 03-05-2006, 22:03)
Det funkar säkert lika bra med öl eller cider. Det fungerar nog precis lika bra med alkoholfritt, men det är väl dumt.  :P  ;)

Ja, det var väldigt dumt tongue.gif , men tack ändå wub.gif.
Men då kan man ju ha alkoholfri cider till maten och spara ölen
till tilltugget och svamlet efteråt wub.gif laugh.gif laugh.gif
Gillan
Vet du vad, netaave!
När jag kom hem med mina varor, så hade jag glömt
rosmarinen! Först fick jag panik, men efter en stund
bestämde jag mig för att det fick bli efter receptet, men
utan dessa små barr.

Jag kan bara säga, sucseee!!!! ( stavas?)
Det här är nåt som jag defenitivt kommer att göra igen!

Jag hade pressad potatis och champinionsås till.
Som dryck blev det aloholfri cider.

Till er andra säger jag bara: rekomenderas!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon