Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Glutenfritt!, Har ni några bra recept?
          miiapiia
          Inlägg 15-05-2006, 18:56
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 36
          Medlem sedan:
          29-10-2004
          Medlem nr: 4 674



          Hej!
          En när vän till mig har nyligen blivit glutenintolerant. Hon har provat olika recept på både kaffe o matbröd men det vill inte bli bra, det sjunker ihop osv. Skulle va jättesnällt om ni har några bra recept och tips.
          Det är en svår omställning vid 50-års ålder när man varit van att kunna baka och äta vad man vill. Men med er hjälp skulle det kanske gå bättre.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          marigt
          Inlägg 16-05-2006, 10:30
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 226
          Medlem sedan:
          30-09-2003
          Medlem nr: 2 382



          Har en son som är gluten, Jag gör bullar och bröd men i mindre mängder, det smakar inte gott om det ligger i frysen för länge. och det möglar fort när det ligger framme.

          Man måste knåda degen lite längre tycker jag, finns pofiber eller husk som man kan ha i degen för att underlätta.

          Tar man för mycket mjöl kan det lätt bli hårt men nästan som vanligt brukar bli bra hemma

          gjorde rosenbröd häromkvällen som han älskar.
          Tror det var så här:
          50 g jäst
          5 dl vatten
          50 g marg
          1 ägg
          1 pkt glutenfri mix
          1 pkt glutenfri mix med fibrer.

          värm marg+vatten till fingervarmt, lös upp jästen
          tillsätt ägget och mjölet. knåda länge
          jäs i 30 min
          gör bullar ca 30, lägg på plåt jäs i ca 20 min pensla med ägg och strö över sesam eller vallmo frön (ev klipp ett jack också)
          grädda i ca 10-15 min i 200 grader.

          kommer inte ihåg om jag hade i lite socker /salt också.

          jag gör vanlig rulltårta ibland men byter ut mjölet rakt av. rullar den inte utan tar ut mått runda eller trekanter och använder som bakelser/tårtbitar
          fryser in och tar fram vid ev. kalas. När de tinat lägger jag emellan sylt /vaniljkräm eller vad han vill ha och toppar med grädde som vanlig gräddtårta. Jättesmidigt när han är bjuden på kalas och det bjuds på tårta, då vet han att han kan äta säkert. varken han eller jag har problem med att han tar med eget.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-09-2025, 22:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon