Jag brukar torka tomater i varmluftsugn. Jag skivar dom och lägger i rader på en ugnsduk (tror den är teflonbehandlad), strör lite flingsalt över skivorna (bara lite för saltsmaken blir väldigt koncentrerad) och torkar i 60º med ugnsluckan på glänt. Jag vänder skivorna ett par gånger under torkningen. Torkar skivorna tills de är mjuksega och lätta. Det brukar ta en hel eftermiddag, men det går snabbare när man skivat dom än när man skär dom i klyftor. Jag förvarar dom i glasburk med tättslutande lock. Blir goda att äta som dom är eller att ha i pajer, omeletter på pizzor eller pastasås. Jag har läst någonstans att det är gott att förutom salt, krydda med örtsalt eller salt och färska eller torkade kryddor, så det skall jag prova nästa gång jag torkar.
--------------------
Biggan ***************** Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom. Eyvind Johnson 
|