CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 19-05-2006, 08:31)
CITAT (pejori @ 18-05-2006, 20:01)
CITAT (Pirum @ 18-05-2006, 19:56)
Grejen med att slunga, eller pressa, köttet är väl att man då kan ta en massa slaktavfall och oanvändbara slamsor och sen blanda in det i "skinkan". Då blir det ju billigare att tillverka iaf, även om vi som kund kanske inte får så mycket billigare i slutändan. Extra illa är ju dessutom, som Aftonbladet skrivit om tidigare, att svenska bönder knappt får nåt alls mer betalt för sitt kött än vad importörerna betalar för det utländska, ÄNDÅ är det svenska köttet MYCKET dyrare i butik. Det är alltså försäljningsledet som roffar åt sig för att vi konsumenter betalar mer för det svenska köttet, bönderna får inte mycket mer alls.
därför är gårdsbutiker bra...
priset blir lägre och bönderna får mer för sitt arbete

I vilken gårdsbutik handlar du i? Vi söker en som är bra
det finns en bra utanför lindome....
den heter Gödebergs gårdsbutik...den är bar
sen ligger det en i fjärås, men vet inte namnet på den tyvärr...