Kycklingwok
4 putsade, finstrimlade kycklingfiléer cirka 6 dl blomkålsbuketter delade i munsbitar cirka 6 dl broccolibuketter i munsbitar 3 finhackade morötter (hackade i tunna slantar) 2 dl röd, finhackad paprika 2 finhackade lökar 2 dm strimlad purjo 3-5 hackade vitlöksklyftor 2 burkar strimlade bambuskott 1 msk sesamolja 2 msk olja 2 msk sambal ölek 1 flaska teriyaki sås ingefära salt peppar
Krydda kycklingstrimlorna med salt, peppar och ingefära efter smak. Fräs kycklingstrimlorna och lägg i ett durkslag att rinna av.
Hetta upp oljan i en wok och droppa i sesamolja. Lägg i grönsakerna i den ordning de ta längst tid att bli klara: blomkål, morötter, broccoli, bambuskott, gul lök, purjolök, vitlök, paprika.
Lägg i kycklingstrimlorna när grönsakerna nästan är klara och krydda med sambal ölek. häll över teriyakisåsen och låt puttra upp en stund tills jasminriset är klart.
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|