Har både bror o svärfar som är glutenintoleranta, och en del recept är helt enkelt jättesvåra att omvandla medans andra går jättebra. Jag brukar använda finax blåa mjölproteinmix (vitt "mjöl" när jag bakar, och det blir i de flesta fall bra, men ibland kan man behöva binda mjölet lite mer än vid vanliga bak, t ex med ett extra ägg eller så.
En bra sida med massor av recept är www.allergimat.com
Där kan man hitta massor av anpassade recpet för alla sorts allergier.
Sen måste jag bara tipsa om världens godaste kakor, som blir lyckade oavsett om man bakar med vanligt mjöl eller glutenfritt mjöl.
Mammas änglakakor:
125g smör 125g socker (150 ml) 1 ägg 1 tsk bakpulver 250g mjöl (412,5 ml) 1 tsk kanel
-Rör rumsvarmt smör och socker, tillsätt ägg. -Rör i resten av ingredienserna, till en smidig deg. -Rulla små kulor av degen, och platta till på plåt (på bakplåtspapper) med en gaffel. -Grädda 180 grader, 8-10 min.
Fler recept och tips finns, bara att höra av dig om du vill ha mer
slim_sandy_@hotmail.com
|