När jag googlat runt lite hittade jag det här
från livsmedelsverket och ställer mig följakningen
frågan hur ofarligt det är att använda. Så att man inte
använder för mycket
Varför är det inte tillåtet att använda stevia som sötningsmedel?
Svar:
Stevia är en växt vars löv innehåller det söta ämnet steviosid. Steviosid är ca 300 ggr sötare än vanligt socker och används huvudsakligen i Japan och Sydamerika. I Japan konsumerar man inga mängder, och sötningsmedel används överhuvudtaget inte på samma sätt som i USA, Kanada och Europa t.ex. Om steviosid skulle tillsättas i en massa olika produkter kan det totala intaget innebära en toxisk risk, och därför agerar man hellre efter försiktighetsprincipen och väntar på fler studier som kan ge en säkrare riskbedömning.
Camilla Thörnqvist, LivsmedelsSverige/SLU
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4
De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!