Keso = bas för magra proteinrika huvud- och efterrätter för laktovegetarianer. Ostkaka, fruktefterrätt, smörgåspålägg osv.
Igår kväll improviserade jag en nästan-sorbet (fast lite mer mättande) av frysta blåbär och svartvinbär, en gnutta socker och några matskedar keso. Körde till mos i matberedaren och det blev så gott så.
Mitt ostkaksrecept är en burk (200g) keso, en burk (200 g) kesella, två ägg, 1/2 dl socker, 2 1/2 dl mjölk, 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker och lite mandelessens. Alltihop körs till en slät blandning i matberedare, blandas med russin och hackad mandel efter smak och gräddas i 200 grader 40-45 minuter.
Utan socker och med t.ex. lite riven lagrad ost och ett par teskedar fransk senap som smaksättning har man en salt ostkaka somfungerar bra som huvudrätt.
|