Här en fråga till alla er som odlar ätbart på balkongen.
Jag har länge funderat på hur nyttigt det egentligen är att äta det som man odlar på sin balkong i en storstad/småstad. Hur förhåller ni andra balkongodlare till det?
Man läser hela tiden här på odla om folk som har kryddor, tomater, bär och annat på balkongen, men ingen säger något om alla avgaser och annat som måste hamna på allt det man äter.
Själv har jag enstaka kryddor, tomater och smultron på min stadsbalkong som dels är på andra våningen (ganska lågt ner med andra ord) och dels nära om inte direkt vid, en mycket trafikerad gata.
Problemet har aktualiserats i och med att min sambo absolut inte vill äta något som jag odlar på balkongen, vilket har fått mig att fundera.
Min mamma odlar, och äter, tomater på balkongen i centrala Stockholm. Hur gör ni? Bor ni alla ruralt i höghus med balkong?
Undrar en tveksam balkongodlare
redigerat stavfel
|