Fövisso skriver du att du är trött på sallad; men jag har ett recept på en kall pastasallad med bla kassler som är så god så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Namnet på salladen kommer av att den min kompis fick receptet av hette/heter Kerstin
Kerstins pastasallad
Marinad:
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
2 tsk senapspulver
1 msk honung
2 påsar Knorr Fransk salladsdressing
spad från syltlök och ättiksgurka
Salladen:
Ca 500 gram pasta (gärna skruvar eller snäckor)
Ca 400 gram kassler
Syltlök efter behag
Cocktailtomater eller delade vanliga tomater
Grön och gul paprika
Gröna bönor
Majskorn
Gröna ärtor
Gröna oliver
1. Blanda marinaden och låt den stå och dra medan du gör resten av salladen
2. Koka pastan
3. Skär bort fettet från kasslern och dela sedan i tärningar
4. Skär paprikan i ”lagom” mumsbitar
5. Häll marinaden på pastan medan den är varm och låt svalna
6. Blanda samman pastan med grönsaker och kött och servera!
Tyvärr vet jag inte hur många salladen räcker till, men det är många
Vill man göra det enkelt för sig så använder man frysta färdiga grönsaker som man häller i pastavattnet och låter koka med dom sista minuterna så det blir färdigt.
Lycka till!!!