Kall potatissallad med senapsvinägrett
Dressing :
Olja
Vinäger
Dijonsenap
Finhackade örtkryddorSalt + peppar
"Sallad" :
Kall kokt färskpotatis
Kapris efter smak
Svarta oliver med kärna, ju fler desto bättre
Färsklök
Vispa ihop olja, vinäger och senap tills det är en jämn sås. Blanda i örterna (t.ex. timjan, rosmain, oregano, gräslök m.fl.), gärna dagen innan så att aromerna tas upp av oljan .
Skär potatisen i stora bitar 3-4cm, strimla den vita delen av löken fint och hacka blasten grovt. Blanda allt med kaprisen och oliverna och häll över dressingen och vänd runt lite.
Detta var nödmiddag i fredags, när det kom gäster, tillsammans med varmrökt regnbåge och massor av gott spansk rödvin. Nödmiddag i betydelsen att jag fick skrapa ihop nåt av det jag kunde plocka i trädgården plus några överblivna potatisar och en liten bit rökt fisk som jag hade liggande. Kapris och oliver var tyvärr "köpes" ...
Gott blev det iaf !