CITAT (netaave @ 13-07-2006, 16:53)
CITAT (Pirum @ 13-07-2006, 16:00)
Ska man ha såsen till pasta så kan man spetsa till såsen med ketchup.
Det är väl ändå att förstöra den.

Beror på...jag har ju ändå ketchup på pastan, så jag brukar trycka i lite ketchup direkt i köttfärssåsen. Perfekt för det där sista i ketchupflaskan. Blanda med vatten så man får ur allt.
Ser ingen orsak till att annan pastasås skulle må dåligt av lite ketchup, om man tycker om ketchup alltså. En del tycker ju att ketchup är barbariskt, alternativt att ättika och vinäger osv inte går ihop med tomatsåsen.
Brukar dock inte ha ketchup i tomatsåser jag gör till ris.
Smaken är olika, själv undviker jag grädde och lök i såserna, men har gärna i chili, majs, rårivna morötter, strimlad paprika.