Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > jordgubbsrecept sökes, sylt på rabarber och jordgubb, någon?
          l8p8
          Inlägg 23-06-2004, 20:07
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 45
          Medlem sedan:
          10-05-2004
          Medlem nr: 3 568



          Ojojoj det blev mer jordgubbar än väntat laugh.gif Nu behöver jag hjälp med goda recept! Jag vet att det blir jättegod sylt av rabarber och jordgubbar, finns det någon som har ett bra recept, månne? rolleyes.gif
          Andra favvorecept med jordgubbar är förstås också välkomna. Här kommer mitt bästa tips för att komma igång:
          Ta en melon (en sån där med nät utanpå och gulorange fruktkött, kommer inte på namnet...) gröp ur den, blanda ungefär hälften hälften med melonbitar och jordgubbar, lägg tillbaka i melonen, blanda med en eller två passionsfrukter... Gottgott. wub.gif
          Förresten, jag har sorten Honeyoye (ungefärlig stavning) någon som vet vad just den lämpar sig bäst för?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Johan.S
          Inlägg 14-07-2006, 19:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 97
          Medlem sedan:
          17-09-2003
          Medlem nr: 2 322




          Hej!
          I år har det blivit mycket jordgubbar här. Vad vi har för sort vet jag inte, ej heller vilka sorters jordgubbar som är bäst lämpade att göra sylt och saft på.
          Min jordgubbssylt blir god, men man märker att jordgubbar inte är det bästa slags bär att göra sylt av på grund av syltens konsistens.


          Har nu sökt igenom mina böcker efter recept på jordgubbssaft.
          Hittade någonting intressant, på sid.31 i boken "KONSERVERING på gammalt sätt och nytt" (tryckt 1946).

          5 liter jordgubbar kokas med helt litet vatten, tillsammans med en rödbeta. Då bären sjunka och börja mosa sig hälles massan upp i silduk för att självrinna.
          Saften kokas därefter starkt och silas därpå ytterligare en gång, innan den hälles på buteljer.


          Det intressanta är att inget socker skall tillsättas i just den här varianten, vilket också poängteras i nämnda bok.

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-10-2025, 04:35
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon