Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Smarrigt brödrecept, recept om nån vill testa
          myskmadra
          Inlägg 23-03-2004, 21:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Fårostbröd

          3 dl mjölk
          25 g jäst
          2 msk olivolja
          2 tsk salt
          1 stort ägg
          1 dl grahamsmjöl
          ca 9 dl vetemjöl special

          Fyllning: olivolja, 4 msk fetaost, 2 pressade vitlöksklyftor, oregano, basilika, timjan
          Pensling: uppvispat ägg

          Ljumma mjölken och lägg den i en bunke. Smula sönder jästen och tillsätt, ägg salt och olja.
          Arbeta in mjölet. Arbeta degen så att den blir riktigt seg. Låt vila 5 minuter.
          Tag upp på bakbord, knåda inte men vik ihop den och kavla sedan ut den till en rektangel.
          Häll lite olja på degen och bred ut den med fingrarna. Strö på osten och kryddorna. Rulla ihop degen. Skär i bitar och ställ bitarna stående upp i en smord avlång form. Låt jäsa 4 timmar.
          Pensla på uppvispat ägg och grädd i 225 gr i cirka 35 minuter.
          Tag brödet ur formen och låt det kallna.

          Jag provade att göra brödet för ett tag sen och det var himmelskt gott!
          wub.gif
          Dock jäste det så snabbt så jag minskade jästiden jag tror till hälvten.


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Castea
          Inlägg 18-07-2006, 21:30
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          CITAT (myskmadra @ 24-03-2004, 12:44)
          Är det förresten fler baktokiga här på forumet?

          Ibland, och definitivt efter att ha läst ditt smarriga recept! Tack! Det ska prövas!

          Vill gärna dela med mig av mitt godaste brödrecept:

          Solrosbaguetter, 2 st

          50 g jäst
          2,5 dl vatten+2,5 dl mjölk
          1 msk salt
          2 msk oregano
          1 dl solrosolja
          3 dl grahamsmjöl
          10 dl vetemjöl
          1 dl riven cheddarost
          ägg till pensling
          1 dl solrosfrön

          Värm vatten och mjölk till ljummet. Smula ner jästen. Tillsätt salt, oregano, olja, grahamsmjöl samt det mesta av vetemjölet. Knåda till sist in osten. Jäs övertäckt 40 min.

          Knåda degen smidig. Dela i två delar och forma två baguett-längder. Jäs ytterligare 30 min.

          Pensla med ägg. Strö på solrosfrön.

          Grädda i ca 50 min i 175-200°. Byt läge på plåten efter halva tiden. Låt svalna på plåten.


          Jättegott med enbart bordsmargarin på, eller en extra ostskiva om man vill.
          Passar bra till grillat kött, t ex.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 06:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon