Det här receptet på fyllda squash "uppfann"jag häromdagen. Måtten här är lite på en höft.
Svamp- och linsfyllda squashbåtar
2 port 1 stor squash 1 gul lök ca 2 dl förvälld svamp(champinjoner + trattisar) 1 dl kokta gröna linser (puy-linser) 1 msk vetemjöl matlagningsgrädde Mjölk 1 tsk färsk rosmarin 1 klyfta vitlök salt peppar riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Dela squashen på längden och gröp ur den. Fräs löken mjuk i olja eller margarin. Tillsätt svampen och linserna och pressad vitlök. Strö över mjöl och rör om, späd med grädde och mjölk till en lagom tjock stuvning. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Lägg squashbåtarna i en ugnsform och fyll dem med svampstuvningen. Toppa med riven ost. Grädda i ca 25 min.
Sedan har jag också gjort tzatziki (hur tusan stavas det egentligen) på riven squash, avrunnen youghurt, vitlök, salt och peppar. Gott som tillbehör till lite av varje, inte minst till grillat.
|