Roligt att du vill bli självförsörjande Gurkan! Jag växte upp på landet och kan bara säja att skillnaden mellan "eget" kött och det som säljs i affären är hur stor som helst! En av mina farbröder är charkuterist och tillverkar olika slags korvar och det han har att berätta om köttbranchen vill nog ingen veta (urk).

Sedan han berättade för mig att mindre seriösa slakterier inte bryr sig om att avlägsna sjuka vävnader (grisar exempelvis har ofta hudsjukdomar som varbölder) innan köttet mals ner har fått mig att tappa aptiten på korv och skinka.....
Sedan så vill jag tipsa om en trevlig bok om konservering som finns på antikvariat och eventuellt på bibliotek. Den heter
Hälsoriktig konservering av K. Puhony, Nybloms förlag, Stockholm, 1984. Där kan man lära sig mycket om inkokning, inläggning, saftning, jäsning, torkning, insaltning, frysning och rökning
Vänta inte på mirakel. Du är själv ett mirakel.
Henry Miller (1891-1980)