Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Röda och svarta vinbär..., inte bara gelé och saft
          stintan
          Inlägg 27-03-2006, 13:05
          Länk hit: #1


          Gäster






          Jag kokar sylt av mina vinbär, röda för sig och svarta för sig och då använder jag mig av samma recept som till lingonsylt. Omtyckt till samma rätter som man använder gelé till, fast det blir ju betydligt mindre socker.

          1 msk till lättyoghurt är jättegott.

          1-2 msk av Sv.vinbärssylten är perfekt som efterrätt utrört i Turkisk yoghurt ( 10% fett) och uppskedat i ett fint glas på fot.

          Även krusbär och rabarber gör jag sylt av, då med lite vaniljsocker i.

          Ha det bra!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          suddis
          Inlägg 28-07-2006, 21:01
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 370
          Medlem sedan:
          02-08-2005
          Medlem nr: 6 293



          Lyfter denna ack så aktuella tråden..
          Gelé och saft har jag kvar sen förra året.

          Hittade det här receptet på ett annat forum:


          Sega rutor

          4 ägg
          6 dl socker
          6 dl vetemjöl
          1-2 tsk vaniljsocker
          200 gr smält margarin el smör

          Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en långpanna (med ett bakplåtspapper i botten. Strö över ca 1/2 liter vinbär över kakan. In i ugnen ca 30 minuter i 175 grader.

          Vinbären kan bytas ut mot andra bär, men även äppelskivor och lite kanel passar i kakan.

          Men ½ liter bär.. Det blir mååååånga kakor om det ska bita av något av skörden.. smile.gif

          Ohh, det här låter spännande!!

          Bärchutney
          1 st päron
          1 st äpple
          0,5 kg röda vinbär
          1,5 tsk ingefära, riven
          0,75 dl vitvinsvinäger
          1 bit kanelstång
          1 st lagerblad
          0,5 tsk cayennepeppar, malen
          20 g Hermesetas Lättströ
          0,5 flaska Certo

          Tillagningstid: 0-20 min
          Tillagning:

          1. Skala och kärna ur päronet och äpplet. Skär i små kuber. Skölj och repa vinbären.

          2. Blanda päron- och äppelbitar, vinbär, vinäger, kanelstång, lagerblad och cayennepeppar i en kastrull.

          3. Låt koka i 10 minuter på medelvärme. Tillsätt Hermesetas Lättströ och Certo.

          4. Koka ytterligare 1 minut.

          5. Häll i rena glasburkar. Sätt på locken direkt och låt kallna.

          Hållbarhet: 6 månader i kyl. Gott till kötträtter.

          Hittade jag på Tasteline.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 04:01
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon