Medlem
Antal inlägg: 3 778
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 894
Där jag bodde tidigare hade jag världens uslaste jord. Mager sandjord som aldrig behöll någon näring. Morötterna blev dock alltid stora och fina. Det är viktigt att så glest och gallra tidigt. Det är också viktigt att de får tillräckligt med vatten och att jorden inte är för hård. Om du gödslar med naturgödsel så att jorden blir mullrik och sår glest och vattnar tillräckligt så borde du få fina morötter. Jag brukade ha odlingsväv över för att undvika krussjuka, morotsflugor och rådjur. Jag har för mig att väven fick ligga kvar under hela odlingssäsongen. Jag brukad sätta nantes eller något liknande. Det står att det är en sommarmorot som inte är lämplig för lagring men jag brukade lägga dem i 5-liters plasthinkar med locket liggande löst på. Jag ställde dem utomhus tills det blev frost och sedan i matkällaren och hade fina morötter ända till och med mars året därpå.