Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > recept på körsbärssaft
          Merlin
          Inlägg 30-07-2006, 21:33
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 046
          Medlem sedan:
          23-01-2006
          Medlem nr: 6 984



          Nu har jag plockat en hink körsbär och börjat safttillverkningen smile.gif . Jag tänkte dela med mig av receptet som står i min väninnas Vår kokbok från sjuttiotalet. Det är skrivet för slånbär men duger bra för körsbär om man är för lat för att kärna ur dem


          rolleyes.gif tongue.gif tongue.gif

          1,5 liter (1kg) bär
          1 liter vatten
          6 dl (500 g) socker per liter avrunnen saft

          Koka upp vattnet och häll över körsbären.
          Låt stå svalt över natten. (jag struntar i detta och låter kastrullen stå på diskbänken)
          Häll av saften och koka upp den på nytt.
          Häll den över bären.
          Gör detta sammanlagd 4 gånger. = 4 dgr
          Sila saften och häll i sockret.
          Koka upp och skumma (tar ungefär 10 min)
          Häll i flaskor. Förvara mörkt och svalt. Saften håller faktiskt lika länge som "köpesaft" men den lär ta slut fort
          laugh.gif


          --------------------
          Vänta inte på mirakel. Du är själv ett mirakel.
          Henry Miller (1891-1980)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 03:12
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon