Medlem
Antal inlägg: 164
Medlem sedan: 17-04-2005
Medlem nr: 5 473
Har lite frågor om krusbär. När ska man plocka av dem? Kan man frysa in dem? Styckfryser man då eller vad är bäst? Finns det några tips på vad man kan göra av frysta krusbär?
Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14
Gammaldags krusbärskompott att njuta direkt eller spara på burk. 1 kg krusbär ½ kg socker 1½ dl vatten 1 tsk vaniljsocker Ansa och skölj bären, koka upp socker och vatten. Dra grytan från värmen och låt bären stå och dra i 15 minuter. Låt koka upp och ta sedan upp bären med en hålslev och lägg dem i serveringsskål eller burkar. Koka ihop lagen i 3 minuter, skumma av och smaksätt med vaniljsockret. Häll lagen över bären. Tillslut genast om de hälls på burk. (Man kan skölja burkarna med natriumbensoat om man ska spara dem en längre tid.)