CITAT (Åsa @ mälardalen zon 2,05-08-2006, 15:27)
Det är en öppen kompost du har och det finns alltid en viss risk för gnagare när man har en kompost de kan ta sig in i men risken är inte så stor ifall man inte slänger sånt som kött, fisk, ost, bröd och dyl. De där kompostgallerna är dock inte så effektiva det tar LÅNG tid för det att förmultna oftast är det för torrt i den typen av kompost. En komposttunna funkar mer effektivt och materialet bryts ner snabbare.
Om du bor i någonting liknande villa och har egen sophämtning kolla med kommunen, i många kommuner kan man få sänkt sophämtningsavgift ifall man komposterar i godkänd tunna så det kan löna sig att investera i en lite dyrare kompost som kommunen godkänner.
Vill man ha en lite mer avancerad kompost än kompostgaller men kanske inte det allra finaste, och inte betala så mycket finns ju även den komposten Lidl har med i reklambladet som de börjar sälja på torsdag
http://www.lidl.se/se/home.nsf/pages/c.o.2...60810.p.Kompost (Men jag tror inte denna blir godkänd av kommunen för helt råttsäker är den nog inte. Men man kan ju slänga grönsaksavfall och liknande det borde brytas ner snabbt i denna typen av kompost.)
Hej Åsa.
Jag har en sån plastkompost, som jag haft i 1 år nu. Jag häller i allt utom lagad mat och kött. Mest kaffesump/ grönsaker/ blomrens m.m känns det som.............. När ser man om det är färdigt att användas? Jag har hällt Weibulls snabbkompost med jämna mellanrum och rört om så gott det går, tunnan är halvfull. Nu tycker jag att det börjar lukta amoniak om det.... Har det blivit något fel då eller ska det vara så? Snälla svara om du vet! Mvh Anki