CITAT (netaave @ 07-08-2006, 13:05)
CITAT (LadyG @ 02-08-2006, 23:20)
CITAT (netaave @ 31-07-2006, 17:29)
Färskost
2,5 dl mjölk
1,5 dl socker
1 l 3% fil eller bollnäsfil
2 msk vetemjöl
1 ägg
Blanda och koka upp mjölk och socker
Vispa ihop fil, vetemjöl och ägg
Tillsätt det i mjölk - sockerblandningen under försiktig omrörning
Låt stå en kvart
Sila av ev vassla
Servera med sylt
Neta, färskosten ... ska den vara lite lös i konsistensen, bredbar i allra högsta grad. Eller lät jag den rinna av för lite?
Det bestämmer du ju själv, ju längre den rinner desto fastare blir den. Jag brukar låta den rinna över natten då blir den som bra keso.
Den blir inte som ostkaka om du trodde det.
Oj, över natten! Ja då förstår jag vad jag gjorde för fel

Jag var för ivrig helt enkelt

Gör om, gör rätt