Kolla den här tråden :
Billigaste matenHåller annars med Rosita, använd det som finns tillgängligt i kyl, skafferi och grönsaksland (om man har sånt) eller som är billigt i grönsaksdisken just när du handlar.
Att laga mat efter recept är nåt jag aldrig förstått, har massa kokböcker som jag läser för inspiration ibland men när man väl står vid spisen är det roligast och blir godast om man är lite kreativ och framförallt använder såna råvaror som är bäst för säsongen.
Jag äter alltid billigt och gott och har som bas i min mat grönsaker, rotfrukter, bönor/linser (torra eller på burk), ris, pasta och hembakt bröd (tack Yrian för allt gott bröd

) sen kan man lyxa till det med lite ost eller oliver ibland men basen är torr-/burkvaror och säsongens grönsaker/rotfrukter.
Anna_rispan : En tumregel jag kan bjuda på : lite krydda lite smak, mycket krydda mycket smak.

Hur svårt kan det vara ...

... släng ut måttsats och recept och använd ditt sunda förnuft.