CITAT (KURT @ 10-08-2006, 15:11)
Man kan ju minska riskerna genom att inte stoppa i alltför mycket och inget som är jordigt.
Tasteline har endel recept, men varnar också för t ex vitlök i olja.
Och när
Ernst gör smaksatt olja i SVT så sänker han pH med lime (även om det felaktigt anges att det är för att förhindra att det härsknar).
I Sverige förekommer varje år ett fåtall fall av botulism, oftast i samband med sillinläggningar där man slarvat med salt eller ättika. Små barn är mycket mera känsliga och kan bli sjuka bara de får i sig lite jord.
Ok, så då ska det inte vara någon fara, om man inte tar för mycket, tvättar det noga o förvarar oljan kallt? Låter ju lugnande...

Det får nog bli ett försök iaf... Hur stor sats brukar ni göra? 200 ml, 500 ml...?
Liten trädgård i nordöstra Göteborg, zon 2.
Kika gärna in på min blogg! www.timjanoakleja.wordpress.com