Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Många fina chili-frukter, Hur använder man dessa?
          akagebeck
          Inlägg 12-08-2006, 19:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 236
          Medlem sedan:
          10-02-2006
          Medlem nr: 7 060



          Hej!
          Jag har nu nöjet att skörda fina chilifrukter från två olika plantor. smile.gif Den en är en ljusgrön, mildare sort (hungarian hot wax) som ger ganska stora frukter och den andra är mörkgrön, mindre och starkare.

          Vad brukar ni göra med era chilifrukter?? Går de att frysa? Hur gör man bäst för att torka dem?

          Tacksam för tips!! laugh.gif


          --------------------
          Anna
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Gurkan
          Inlägg 15-08-2006, 22:53
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          CITAT (Meliss @ 15-08-2006, 09:52)
          Hur gör man en såndär snygg rista?
          Ska de torka inomhus? Är det nål och tråd eller? wub.gif

          Hmm ... hur ska jag förklara nu.

          Jag tog en chili och brand fast en tråd om stjälken (sån där grön plastremsa med metalltråd inne i) sen la jag på en till, drog runt ett varv sen ett varv under frukten, sen en frukt till, ett varv ovanpå och ett varv under ... osv. osv. Långa stjälkar underlättar.

          Den hänger och torkar inne i en gradinstång (inte i direkt soljus) men jag vet inte hur man torkar den bäst. Har inget varmt ställe att hänga den på men den verkar ha börjat torka nu iaf.

          akagebeck : håller med på ett ungefär om din beskrivning av Oregon Spring. Ok smak men knöliga och en del spruckna frukter (plus några pyttesmå runda på samma plantor), några har också ett krovligt brun-svart område i änden. Smakar mest som "vanlig tomat" ... inte mer inte mindre.


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 05:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon