Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gott med plommon?
          Cam & co
          Inlägg 16-08-2006, 15:30
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 158
          Medlem sedan:
          25-06-2006
          Medlem nr: 8 040



          I vår gigantska trädgård har vi ett plommonträd som i år förser oss med ohyggliga mängder plommon - mörkblåa, runda & riktigt söta ... tror att de är av sorten Czas .... men vad kan man göra med dem mer än saft & marmelad??? Hr du något gott beprovat recept på lager kanske??

          De är givetvis goda att äta som de är, men kanske inte så himla bra för magen att sätta i sig sådana mängder .... men det känns trist att låta en stor del försvinna också ....


          --------------------

          Cam - med hund, katt & 7000 kvm på gränsen mellan växtzon 3 & 4
          Finns också på camscorner.se/garden
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          mulle
          Inlägg 16-08-2006, 17:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          CITAT (Cam & co @ 16-08-2006, 17:41)
          CITAT (mulle @ 16-08-2006, 17:31)
          Det blir god marmelad om man blandar med gröna tomater.
          Mulle

          Med GRÖNA tomater? omogna?

          Japp! Det brukar finnas en hel del tomater i växthuset som inte hinner bli klara och dem gör jag marmelad av.

          Jag fick dessutom ett supertips av en granne. I stället för att sitta och ta bort kärnan från varje plommon räknar man hur många plommon man lägger i grytan och fiskar sedan upp lika många kärnor med hålslev.
          Det passar åtminstone mitt tålamod betydligt bättre.

          Jag kom på en annan smaskig grej som jag gjorde av plommon sist det fanns så mycket av dem.
          Jag varvade plommon och socker i stora glasburkar, hällde på mörk rom och bjöd som vinterdessert med glass eller vispgrädde.
          Mums - men man kan bli ganska så rund under fötterna om man äter för mycket...
          Mulle
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 00:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon