CITAT (Cam & co @ 16-08-2006, 17:41)
CITAT (mulle @ 16-08-2006, 17:31)
Det blir god marmelad om man blandar med gröna tomater.
Mulle
Med GRÖNA tomater? omogna?
Japp! Det brukar finnas en hel del tomater i växthuset som inte hinner bli klara och dem gör jag marmelad av.
Jag fick dessutom ett supertips av en granne. I stället för att sitta och ta bort kärnan från varje plommon räknar man hur många plommon man lägger i grytan och fiskar sedan upp lika många kärnor med hålslev.
Det passar åtminstone mitt tålamod betydligt bättre.
Jag kom på en annan smaskig grej som jag gjorde av plommon sist det fanns så mycket av dem.
Jag varvade plommon och socker i stora glasburkar, hällde på mörk rom och bjöd som vinterdessert med glass eller vispgrädde.
Mums - men man kan bli ganska så rund under fötterna om man äter för mycket...
Mulle