Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gott med plommon?
          Cam & co
          Inlägg 16-08-2006, 15:30
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 158
          Medlem sedan:
          25-06-2006
          Medlem nr: 8 040



          I vår gigantska trädgård har vi ett plommonträd som i år förser oss med ohyggliga mängder plommon - mörkblåa, runda & riktigt söta ... tror att de är av sorten Czas .... men vad kan man göra med dem mer än saft & marmelad??? Hr du något gott beprovat recept på lager kanske??

          De är givetvis goda att äta som de är, men kanske inte så himla bra för magen att sätta i sig sådana mängder .... men det känns trist att låta en stor del försvinna också ....


          --------------------

          Cam - med hund, katt & 7000 kvm på gränsen mellan växtzon 3 & 4
          Finns också på camscorner.se/garden
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          mulle
          Inlägg 17-08-2006, 11:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          CITAT (Whiskuchi @ 17-08-2006, 11:30)
          CITAT (mulle @ 16-08-2006, 18:11)
          Jag varvade plommon och socker i stora glasburkar, hällde på mörk rom och bjöd som vinterdessert med glass eller vispgrädde.

          Måste det vara mörk rom? Vi har "mellanmörk" rom hemma, duger den..? Det låter supergott!

          Det går säkert alldeles utmärkt med mellanmörk rom!

          Tyskarna har ju sin "Romtopf", d.v.s. de lägger ett lager av de bär som just då är mogna i en kruka och häller på rom. Sedan fyller de på med nästa sort som mognar o.s.v. så länge det finns något att skörda.
          Jag har gjort det också - jordgubbar, blåbär, hallon, vinbär, krusbär m.m. Gott, men, som sagt starkt. Och jag gjorde det i glasburk så att man skulle se ränderna av bär.
          Jag gör en hel del likör också och principen är ju den samma, bär, socker och sprit.
          Och jag antar att man urenkelt också kunde göra plommonbrännvin genom att hälla vodka på plommonen och låta det stå några månader.
          Mulle
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 07:19
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon