Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Haha, så fånigt!
          Meliss
          Inlägg 17-08-2006, 11:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 107
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 636



          Här har jag gått och funderat på vad jag ska göra med alla chilisar jag har. Har tänkt att vad 17 tänkte jag på i februari när jag frösådde? Idag skulle jag göra chili con carne och var och skördade chili och paprika i växthuset och tänkte att nu får jag ta och kolla vilken jag kan använda- törs ju inte göra superduperstarkt.
          Jag testade bananpaprikan.... inte särskilt stark... sökte på nätet och insåg att det var mer än paprika blink.gif
          Testade sötpeppar.... inte stark alls... sökte på nätet och insåg att jag haft fel om den oxå...
          Hungarian hot wax däremot var det rejält krut i. Brände som eld på tungspetsen och läppen i en halvtimme fast det bara var en yttepyttebit.

          Där ser man... tongue.gif Då har jag växthuset fullt med paprika och inte chili då unsure.gif

          Hälsningar från Meliss som odlar som en sann nybörjare och med en typisk nybörjarentusiasm...
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          mulle
          Inlägg 17-08-2006, 11:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          Jag odlar inte paprika själv men då det finns erbjudanden i butikerna brukar jag köpa en större mängd, gärna i olika färger, och lägga in enligt ett ungerskt recept som jag gillar:

          Ta ur paprikorna, skölj och skär i ca 1 cm breda strimlor.
          Koka paprikan mjuk i ättikslag med lite salt, lyft upp med hålslev och lägg i glasburkar. Varva med rosépeppar och täck allt med olivolja.

          Ibland varierar jag med att koka lök också i samma lag.

          Kanske något för dig om du har fått en riklig skörd?

          Mulle
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 20:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon