Morotskaka, 4 port. 2 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker 1 tsk kanel 1/2 dl olja eller ca 30 g smält smör 3 dl rivna morötter
Glasyr: 100 g Philadelphia-ost 30 g smör, ej smält 1 1/2 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 dl kokosflingor
Använd en liten långpanna, ca 25 x 30 cm, smörad och bröad eller strödd med kokos. Vispa äggen och sockret poröst. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och kanel och rör ner i smeten. Häll i fettet och morötterna. Grädda i 175 grader i ca 30 min.
Glasyr: Blanda Philadelphia-osten med smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn massa. Bred över glasyren när kakan svalnat. Garnera med kokos. Servera gärna med färsk frukt eller bär.
--------------------
Kram Scorpan
|