Kokosbollar 20 st
4 ½ dl sötningsmedel 3/4 dl florsocker 1 äggvita 1½ dl kallt vatten 1½ msk gelantinpulver 1½ dl kokhett vatten 4-5 dl kokosflingor 1 msk kakao Blanda sötningsmedlet, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet. Häll vätskan i socker-äggblandningen. Vispa ca 30 min med hushållsassistent eller elvisp. Blanda kokos och kakao och häll lite av det i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Häll smeten i långpannan och strö över ett lager med strössel. Ställ formen i kylskåpet tills den stelnat, ca 1 ½-2 timmar. Skär den sedan i bitar, ca 4 x 4 cm och doppa sidorna i resten av strösslet. Förvara dem kallt.
--------------------
Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
|