Kokostoppar brukar bara bestå av kokos, ägg, smör och socker.
Maränger är det heller inget mjöl i.
+Såna där fluffiga mums mums kan man ju göra själv kommer ihåg att man gjorde det förr men jag har tappat receptet (men kanske någon på forumet har ett recept) och det brukar ju också bara vara äggvita, socker och gelatin och sedan kunde man doppa dem i kokos och kakao eller doppa dem i smält choklad.
Allra enklast är kanske att göra en tårta med marängbottnar, vanlijvisp(el. grädde) och färska frukter inget av detta bör innehålla gluten för det finns ju inget mjöl i marängen och vanlijvispen bör inte heller innehålla något mjölliknande.
I äppeltider borde man ju också kunna skiva äpplen pudra med kanel och sedan riva över mandelmassa och grädda i ugn och servera med grädde, det borde heller inte innehålla mjöl.
Kom på att biskvier brukar ju inte innehålla något mjöl, botten består ju av mandelmassa och äggvitor och sedan är det ju en slags smörkräm och sist är de ju doppade i choklad, pilliga att göra men så goda när de är hemgjorda.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|