Medlem
Antal inlägg: 3 778
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 894
Ja det går bra. Även de mindre går att spara ganska länge. De skall förvaras i rumstemperatur. De jag sparade länge brukade jag ha i tvättstugan och där var något svalare men jag glömde en stor rackare som jag lagt bakom soffan och den var lika fin så rumstemp är ok. (Jag brukar ha 19-20 inne.) Nu i sommar har det ju varit varmt och de har hållit sig i köket också och där är det 24 grader.
När jag skördat squashen får den ligga och torka till först. Sedan lägger jag dem en och en i plastpåsar. Det går bra om det är jämn temperatur. Svänger temperaturen så blir det kondens i påsarna och det är inte bra. Då brukar fnuppen längst fram mögla och då luktar det mögel i hela påsen. Det var egentligen det främsta skälet till att ha dem i källare eftersom det är jämnare temperatur där. De riktigt stora kan ligga utan plastpåse ganska länge. Det är först om de börjar mjukna som man behöver stoppa dem i en påse och då brukar jag låta stjälkänden sticka ut och så sätter jag ett gummiband om.
Nu har jag upptäckt ett annat sätt för små squash som verkar lovande. Jag har en plastback i genomskinlig polyetenplast med lock till. Jag skördade 8 squash häromdagen. Tvättade dem försiktigt. Torkade av dem med en ren handduk och lade dem i plastbacken. Om jag ser kondens i den så lägger jag locket med en springa öppet till kondenset försvunnit. Med små menar jag sådana som fortfarande har mjukt skal och inga riktiga kärnor.