Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Recept sökes!, Glutenfria kakor
          Stussi
          Inlägg 19-08-2006, 18:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 626
          Medlem sedan:
          12-08-2006
          Medlem nr: 8 383



          Har en kompis som är glutenallergiker och nästan varje gång han kommer och hälsar på så får stackarn nöja sig med bara kaffe när vi fikar! sad.gif

          Finns det någon här som har bra recept på goda glutenfria kakor (utan vetemjöl och havregryn)? Vore jättesnällt om ni ville dela mer er av dem! Jag vill inte köpa glutenfritt mjöl så jag vill ha recept som inte innehåller vetemjöl alls (potatismjöl går bra dock).
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Klura
          Inlägg 22-08-2006, 14:29
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          Jag bakar en del glutenfritt eftersom min svåger är allergisk.
          Brukar testa mig fram och göra halva satser för man vet ju aldrig.
          Ibland kan det bli förädiskt resultat att baka med glutenfritt mjöl.

          Denna tårtliknande mandel och nougatkaka är det inget mjöl i och den tillhör den senaste favoriten. Brukar dela den i fyra delar och frysa in.

          4 ägg, delade
          400 g grovriven mandelmassa
          100 g smält smör
          1 tsk bakpulver
          125 g nougatmassa (typ Odense el liknande)
          Mandelspån

          Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund teflonform med avtagbar kant.
          Vispa/mixa ihop äggulor, mandelmassa, smält smör och bakpulver.
          Vispa äggvitorna i en ren bunke till hårt skum. Vänd försiktigt ner i smeten.
          Häll smeten i formen och grädda 40 minuter. Täck med folie efter 25 minuter så den inte blir för mörk. Låt svalna en stund.
          Smält nougatmassan i en skål över vattenbad och bred ut över hela kakan.
          Dekorera med rostade mandelspån.


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 10:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon