Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bröllopsfest, Tips?
          Cajo
          Inlägg 22-08-2003, 09:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 71
          Medlem sedan:
          05-11-2002
          Medlem nr: 157



          Hej!

          Vi skall gifta oss utomlands och när vi kommer hem tänkte vi ha en kombinerad bröllops-/ 40-årsfest i Oktober.
          Vi kommer att bli strax över 30 st.

          Har ingen aning om vad vi skall bjuda på.
          Eftersom vi skall vara hemma, så är det nog lättare att ha en buffé. Mkt grönsaker tänkte jag. I vårt grönsaksland har jag bl.a grönkål, squash, ruccola, mangold, persilja, koriander, rödbetor, tomater, chili, spenat, rädisor, bönor...

          Har ni förslag på goda recept, som inte är för krångliga och ev. går att förbereda och frysa in.


          wub.gif


          --------------------
          Hälsningar Cajo Onsala
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Cilla
          Inlägg 22-08-2003, 11:57
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Grattis till giftermål och födelsedag! Låter som att det kan bli en rejäl och härlig fest.

          Om ni kommer hem medan vädret tillåter fester utomhus kan ni grilla och bjuda på goda sallader med egna grönsaker.

          Här grillar vi närapå endast grönsaker som legat i olika marinader. Är vi många tar vi fram halverade oljefat och lägger metallgaller på som grill. Ett halvt oljefat kräver 4-6 kolpåsar som räcker till 15 personers mat.

          Vi brukar göra grillspett med marinerade majskolvar, squash, svamp, rödbetor, fänkål, allehanda andra rotfrukter, potatis, paprika mm. Lägger man dem i olika marinader blir det supergott.

          Sedan "dipper" till det grillade; hommos, satsiki och kanske en salsasås.

          Olika sallader till kan göras med nötter, citrondressing, morötter med lime och kanelkryddad olivolja, och med olivolja och trädgårdens örtkryddor förstås.

          Vill man servera mer varmt som är lätt att göra kan man ta couscous. Bara att värma vatten och sedan hälla i. Blanda i pottor med olika kryddor och ev hackade grönsaker. Gott också när det kallnar.

          Och så några rejäla vita bröd på det.

          Till efterrätt hajkbanan - banan med snitt längs med där man stoppar mörk choklad. Linda in i folie och grilla tills det puttrar sött. Servera med cointreaux till vuxna.


          --------------------
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 10:33
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon