CITAT (Bessie @ 15-08-2006, 15:45)
Jag gör en harissaliknande "kräm" av färsk chili (har hittills bara försökt med medelstark) genom att köra ungefär lika mycket pepparfrukt och vitlök i matberedare, tillsätta så mycket olivolja att det blir en pasta och sen salta. Malen spiskummin och koriander tillsätter man om man vill ha. I glasburk med lock håller den sig i kylskåpet flera veckor (mina hållbarhetsexperiment har hittills misslyckats eftersom alla är tokiga i den...) Går bra att frysa ner (om man blandar ner lite vodka i pastan fryser den inte till en solid klump och man kan använda den direkt ur frysen). I en snygg burk blir det en uppskattad present.
Intressant, hur utför du dina "hållbarhetsexperiment"? Räknar du bara totalhalt bakterier på blodagar (aerobt resp. anaerobt) eller använder du även mera specifika odlingsmedier?
Eftersom receptet inte innehåller något konserveringsmedel, salt eller syra så skulle jag nog välja att frysa det, om man inte konsumerar det inom 1 vecka.