Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Många fina chili-frukter, Hur använder man dessa?
          akagebeck
          Inlägg 12-08-2006, 19:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 236
          Medlem sedan:
          10-02-2006
          Medlem nr: 7 060



          Hej!
          Jag har nu nöjet att skörda fina chilifrukter från två olika plantor. smile.gif Den en är en ljusgrön, mildare sort (hungarian hot wax) som ger ganska stora frukter och den andra är mörkgrön, mindre och starkare.

          Vad brukar ni göra med era chilifrukter?? Går de att frysa? Hur gör man bäst för att torka dem?

          Tacksam för tips!! laugh.gif


          --------------------
          Anna
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 31-08-2006, 06:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Bessie @ 15-08-2006, 15:45)
          Jag gör en harissaliknande "kräm" av färsk chili (har hittills bara försökt med medelstark) genom att köra ungefär lika mycket pepparfrukt och vitlök i matberedare, tillsätta så mycket olivolja att det blir en pasta och sen salta. Malen spiskummin och koriander tillsätter man om man vill ha. I glasburk med lock håller den sig i kylskåpet flera veckor (mina hållbarhetsexperiment har hittills misslyckats eftersom alla är tokiga i den...) Går bra att frysa ner (om man blandar ner lite vodka i pastan fryser den inte till en solid klump och man kan använda den direkt ur frysen). I en snygg burk blir det en uppskattad present.

          Intressant, hur utför du dina "hållbarhetsexperiment"? Räknar du bara totalhalt bakterier på blodagar (aerobt resp. anaerobt) eller använder du även mera specifika odlingsmedier?

          Eftersom receptet inte innehåller något konserveringsmedel, salt eller syra så skulle jag nog välja att frysa det, om man inte konsumerar det inom 1 vecka.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 16:50
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon