Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Recept RÅDJUR, efterlyses!
          myskmadra
          Inlägg 31-08-2006, 12:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Jag har aldrig tillagat det tidigare. Nu ligger det styckat i olika delar i frysen; vet ej vad de olika delarna heter.
          Har nån några bra tips och recept? Jag är ingen fena på att tillaga kött (förutom köttfärs!)
          Tacksam för hjälp!


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          katah
          Inlägg 02-09-2006, 14:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 834
          Medlem sedan:
          18-07-2004
          Medlem nr: 4 107



          Jag har tillagat rådjur ett par år... var också helnovis rolleyes.gif

          Efter några försök, har vi hittat våra favoriter.

          Vi lagar den alltid i ugnen inne i en stekpåse länge i en låg temperatur ( 80-120 grader) och mot slutet ännu lägre om man vill.

          Jag tar delarna till upptidning på kvällen innan och stoppar den/dom i påsen med bara salt som sälskap.
          Och sedan väntar man snällt 5- 8 timmar, ju längre tid desto mörare kött!




          Den andra fungerar lite " tvärtom" ( reseptet är för älgkött, men vi tycker att den fungerar bra även för rådjur)


          Då tar man köttet från frysen och stoppar den i stekpåsen/ folion och in i ugnen utan upptidning 70-100 grader och då kan den stå i ugnen över natten 10-12 timmar.

          På morgonen gör man en marinad där köttet får dra minst 4 timmar ( bäst resultat med 1-2 dygn... men vi har aldrig haft tålamodet att vänta!)

          Marinad för 1,5 kg kött

          1 dl soyasås
          4 dl vatten
          2 tl salt
          1 kvist av rosmarin ( fungerar utan också om du inte har!)
          5 klyftor av vitlök
          1 tl krossad svartpeppar
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 11:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon