De här kokostopparna är bara GRYMT goda!
Ammas kokostoppar - 12 jättetoppar eller flera om du gör dem mindre
100 g smör 200 g riven kokos , gärna färskriven om du har tillgång till 3 dl hackad blandning av torkad frukt och nötter-mandlar 2 dl råsocker 2 tsk pepparkakskrydda skalet av en stor sitron 3 ägg som förvispas i separat bunke
Smält smöret, häll över kokosen. Gör ett potpurri torkad frukt o nötter/ mandlar vad du har eller tycker om; hasselnötter, saltade jordnötter, mandlar, katrinplommon, fikon, aprikoser, russin etc. Finhackas. Tillsätt i smör-kokosblandningen. Tillsätt råsocker, pepparkakskrydda, citronrasp och de förvispade äggen. Jag tycker att det är bra om smeten får stå och dra en stund så blir den fastare o lättare att göra toppar av. Klicka ( eller forma med fingrarna) till toppar och grädda i mitten av ugnen runt 10 minuter. Temp 225 grader.
--------------------
"brukar är inte alltid"
|