CITAT (Margith @ 04-09-2006, 14:06)
Den jag hade i kylen nu var Willys Gurkmix, den innehåller
stabiliseringsmedel E1422 (kemiskt modifierad stärkelse)
förtjockninsmedel E406, E410 (agar och fruktkärnmjöl)
konserveringsmedel E211 (natriumbensoat)
konsistensmedel E509 (måste vara nåt nytt, finns inte med i min nyckel över E-märken, tryckt 1984!)
surhetsreglerande medel E330 (citronsyra)
antioxidationsmedel E300 (askorbinsyra)
färgämne E101, E141 (riboflavin, gult, och klorofyllin-kopparkomplex, natrium- och kaliumsalter, grönt)
Jag säger bara "tack och lov" att jag inte är nån älskare av Bostongurka
Skulle kanske ta och testa Netaaves receptet och se vad familjen tycker om den?

Redigerat pga syftningsfel

E 509 = Kalciumklorid (förstår inte hur det påverkar konsistensen?).
Det ser väl kanske lite värre ut än vad det är ibland, b l a p g a att fler ämnen fått E-nummer och att det anges oftare.
Citronsyra, askorbinsyra & natriumbensoat är väl inte så mycket att säga om. Förtjockningsmedlen är ju inte farliga, men ofta onödiga. I detta fall kan förtjockningmedlen göra att produkten blir mindre "rinnig" och förhindra att lagen och separerar från övriga ingredienser (förhindra att produkten skiktar sig).
Färgämnena är bara onödiga, om man har bra råvaror.