Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bostongurka, gör egen
          netaave
          Inlägg 21-08-2006, 13:50
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Bostongurka ca 2 kg

          500 gr gul lök
          500 gr slanggurka
          500 gr paprika i olika färger
          500 gr syrliga äpplen
          vatten

          Ättikslag:
          3 dl vatten
          3 dl ättikssprit
          3 dl socker
          1 msk salt
          1 msk gula senapsfrön

          Ansa, skölj och tärna lök, grönsakerna och äpple men blanda bara lök och paprikan.
          Lägg lök och paprika i en bunke.
          Koka upp vattnet och häll det över.
          Låt det stå 10 min och sila sen bort vattnet.
          Blanda ingredienserna till lagen och koka upp den.
          Lägg i grönsaker, lök och äpple.
          Låt alltsammans koka i 10 min. utan lock tills allt är mjukt och lite simmigt-
          Häll det hett på varma burkar. Tillslut väl.

          Hållbart ca 1 år i kylen.

          Tips: vill man hetta till den lite så tillsätt lite chili.
          Efter smak kan man också minska socker eller öka ättiksmängden.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 04-09-2006, 13:34
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Margith @ 04-09-2006, 14:06)
          Den jag hade i kylen nu var Willys Gurkmix, den innehåller
          stabiliseringsmedel E1422 (kemiskt modifierad stärkelse)
          förtjockninsmedel E406, E410 (agar och fruktkärnmjöl)
          konserveringsmedel E211 (natriumbensoat)
          konsistensmedel E509 (måste vara nåt nytt, finns inte med i min nyckel över E-märken, tryckt 1984!)
          surhetsreglerande medel E330 (citronsyra)
          antioxidationsmedel E300 (askorbinsyra)
          färgämne E101, E141 (riboflavin, gult, och klorofyllin-kopparkomplex, natrium- och kaliumsalter, grönt)

          Jag säger bara "tack och lov" att jag inte är nån älskare av Bostongurka blink.gif
          Skulle kanske ta och testa Netaaves receptet och se vad familjen tycker om den? smile.gif

          Redigerat pga syftningsfel rolleyes.gif

          E 509 = Kalciumklorid (förstår inte hur det påverkar konsistensen?).

          Det ser väl kanske lite värre ut än vad det är ibland, b l a p g a att fler ämnen fått E-nummer och att det anges oftare.

          Citronsyra, askorbinsyra & natriumbensoat är väl inte så mycket att säga om. Förtjockningsmedlen är ju inte farliga, men ofta onödiga. I detta fall kan förtjockningmedlen göra att produkten blir mindre "rinnig" och förhindra att lagen och separerar från övriga ingredienser (förhindra att produkten skiktar sig).

          Färgämnena är bara onödiga, om man har bra råvaror.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 20:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon