Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bostongurka, gör egen
          netaave
          Inlägg 21-08-2006, 13:50
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Bostongurka ca 2 kg

          500 gr gul lök
          500 gr slanggurka
          500 gr paprika i olika färger
          500 gr syrliga äpplen
          vatten

          Ättikslag:
          3 dl vatten
          3 dl ättikssprit
          3 dl socker
          1 msk salt
          1 msk gula senapsfrön

          Ansa, skölj och tärna lök, grönsakerna och äpple men blanda bara lök och paprikan.
          Lägg lök och paprika i en bunke.
          Koka upp vattnet och häll det över.
          Låt det stå 10 min och sila sen bort vattnet.
          Blanda ingredienserna till lagen och koka upp den.
          Lägg i grönsaker, lök och äpple.
          Låt alltsammans koka i 10 min. utan lock tills allt är mjukt och lite simmigt-
          Häll det hett på varma burkar. Tillslut väl.

          Hållbart ca 1 år i kylen.

          Tips: vill man hetta till den lite så tillsätt lite chili.
          Efter smak kan man också minska socker eller öka ättiksmängden.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Margith
          Inlägg 04-09-2006, 14:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Med risk nu att tråden drar iväg långt, långt bort från recept smile.gif : men jag håller inte med dig Kurt!
          Willys gurka innehöll:
          stabiliseringsmedel, vanligtvis är det potatismjöl, helt Ok, men vad har den stackars potatisen varit med om för att betecknas som "kemiskt modifierad"?
          förtjockningsmedel: agar vet jag inte vad det är, men mjöl gjort av fruktkärnor kan jag acceptera
          konserveringsmedel: varför tillsätta något sånt i en produkt som enligt Netaave ska hålla 1 år i kylskåp?
          konsistensmedel: kalciumklorid vet jag inte heller vad det är, men det låter som nåt som hör hemma i ett laborationsprov i plugget smile.gif
          surhetsreglerande medel: citronsyra fräter på tänderna och det är dj-ligt dyrt att gå till tandläkaren, dessutom gör det ont blink.gif Den enda effekten citronsyran har här är att det smakar lite syrligt, en skvätt vanlig citronsaft hade kanske gett samma resultat?
          antioxidationsmedel: askorbinsyran går jag med på, men känner jag nu att jag behöver extra C-vitamin kan jag ju välja att ta en C-vitamintablett i stället för att äta Bostongurka...
          färgämnen: det är ju precis som du säger totalt onödigt.

          Så jag tycker inte alls att det låter värre än det är, jag är ingen hälso-freak, men varför kan vi inte få livsmedel som innehåller naturliga råvaror istf nåt som mer liknar resultatet av en kemisk laboration?
          sad.gif


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 03:57
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon