Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Ostkaka
          e_sedell
          Inlägg 01-08-2003, 19:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 001
          Medlem sedan:
          01-02-2003
          Medlem nr: 662



          Hej!

          Jag skulle vilja ha recept på en äktsvensk ostkaka. Jag tänkte se om det är så krångligt som man tror...


          --------------------
          Erik, zon II
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Hannele
          Inlägg 25-08-2003, 10:37
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          Ättika får också mjölkena att koagulera.
          Äggost från Tjörn: http://www.tjorn.se/kof/kultur/aggost.html


          Ostkaka av ägg

          En god efterrätt för ca 12-15 personer. Jag brukar göra denna ostkaka till jul och midsommarafton. (Smaken är en blandning av traditionell ostkaka och kaffeost.)

          1 liter råa ägg kläcks i en stor panna (ex.vis paltpanna). Vispa tillsammans med 1 msk 24% ren ättika. Tillsätt 4,5 liter standardmjölk. Vispa.

          Låt sakta värma på spisen för att sedan skjuda och skära sig. Allt detta sker under omrörning. Under tiden skållas, skalas och rivs 200 g sötmandel. Detta blandas tillsammans med 1 dl strösocker. När osten skilts från vasslen tas pannan av från spisen och får stå i några minuter.

          Klä en stor pastasil med tunn kökslinneduk eller gasväv. Finns även att köpa ostform på olika specialaffärer för köksartiklar.

          Tag med en hålslev upp ostmassan och låt vasslen rinna av ordentligt. Lätt ner i formen. Tryck lätt så att vasslen rinner ut. Lägg ett lager med ostmassa och strö sedan ett lager med blandningen av mandel och strösocker. Varva ostmassa med socker/mandel tills allt är slut. Täck duken över och tryck några gånger. Ställ svalt över natten.

          Innan servering tag bort duken så att kakans ovansida blottas. Sätt serveringsfatet på och vänd alltihop. Nu är det lätt att få en hel ostkaka genom att bara ta bort silen/formen och duken. Servera gärna med jordgubbs- eller hallonsylt.


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 10:35
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon