CITAT (sudden @ 13-09-2006, 23:59)
kom på en sak... de allra flesta här odlar chili i växthus vad jag har förstått... går det lika bra i köket?? jag är alldeles ny på ämnet chili nämligen och bara antog att plantorna skulle klara sig utmärkt i mitt köksfönster.... :rolleyes:
Är det soligt och ljust i ditt fönster så ska det gå bra.
Men, i vårt klimat är ljuset dåligt på vintern hur som helst och till våren är det stor risk att plantan ser lite risig ut. Klipp då ner den ordentligt så sätter den nya friska skott och börjar om på nytt.
De flesta som odlar chili här slänger plantorna på hösten och börjar med nya frön tidigt på våren. Har man plats och möjlighet att övervintra sina chiliplantor är det en stor fördel inför nästa års skörd, den blir både större och tidigare än på nya fröplantor.
Att klippa ner sin plantor inför den nya säsongen kan kännas hårt och grymt men är värt smärtan. Dom börjar om på ny kula snabbt och blir friska och välväxta.
Lagom klippta plantor.