Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Baka i långpanna
          Klura
          Inlägg 16-09-2006, 09:56
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          Jag ska baka något till en tillställning som är i morron.
          Ska gå snabbt och smidigt så jag tänkte något i långpannan.
          Vi har tröttnat på dom där kärleksmums, så kom gärna med förslag på hemsidor med recept eller om du har en egen favorit så vore det guld.


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Castea
          Inlägg 16-09-2006, 11:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Det här är ett smarrigt kaffebröd för långpannan. Inte fluffigt som kärleksmums, utan ett vetebröd. Syrligt fräscht med apelsin och apelsinkulor (sådana som man köper på burk och strör över glass).

          APELSINVETEBRÖD I LÅNGPANNA

          25 g jäst
          2 dl mjölk
          0,5 dl saft av pressad apelsin
          rivet skal av en apelsin
          1 tsk salt
          1 msk socker
          ca 8 dl vetemjöl
          100 g margarin eller smör
          0,5 dl socker
          ett halvt ägg (resten till pensling)

          Strössel:

          2,5 dl vetemjöl
          1 dl socker
          2 tsk vaniljsocker
          100 g margarin eller smör
          1 burk (ca 50 g) apelsinkulor

          Blanda jäst med fingervarm mjölk. Tillsätt apelsinsaft, apelsinskal, salt, socker och hälften av mjölet. Arbeta ihop till en lös deg. Strö över litet mjöl. Jäs övertäckt ca 20 min.

          Rör ihop matfett, socker och ägg och blanda ner i degen och tillsätt sedan resten av mjölet. Lägg degen i en stor smord långpanna och platta ut. Jäs övertäckt ca 15 min.

          Blanda de torra ingredienserna till fyllningen, utan apelsinkulorna. Smält matfettet och tillsätt litet i sänder. Rör ihop till en grynig massa.

          Pensla degen med ägg. Strö över strösslet och apelsinkulorna.

          Grädda i nedre delen av ugnen i 200° ca 15 min. Låt kakan svalna, och skär den sedan i portionsbitar.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 11:29
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon