Basilika är faktiskt en av de få örter som inte blir så bra när man torkar den. Smaken förändras mycket kraftigt och bara om du har enorma mängder basilika, skulle jag rekommendera dig att torka en del. Fryst basilika är mycket godare och smakar mycket mer som färsk! Iskubslådan var ett bra förslag tycker jag och det ska jag testa. Du kan också hacka basilika, packa den hårt i en glasburk och slå över olivolja så att det täcker. Men du måste passa den noga, för ibland börjar oljan se grumlig ut. Det beror på att delar av basilikan börjat ruttna och då måste du kasta alltihop. Därför brukar jag köpa basilika i olja i stället för att göra själv. Men om du är beredd på att kolla och i värsta fall slänga det som blivit dåligt, kan det kanske vara kul att prova den metoden... Hälsningar MadeleineB
--------------------
Hyllegården - din kryddbod på nätet! Örter, kryddor, olivtvål och mer... www.hyllegarden.com Gå ner i vikt - vår metod är enkel och effektiv. Inga piller, pulver eller pekpinnar!
|