Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > konservera tomater?
          buffy
          Inlägg 22-09-2006, 11:34
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 380
          Medlem sedan:
          04-08-2006
          Medlem nr: 8 323



          Nu mognar alla tomaterna i växthuset samtidigt, och vi hinner inte äta ikapp. Kan man konservera mogna tomater? Är det någon som har nåt bra recept? Jag har tyvärr inte möjlighet att torka dem, och frysen är redan helt full med andra grönsaker.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Gurkan
          Inlägg 22-09-2006, 12:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          Jag har konserverat en del tomater med gott resultat. Både som opasserad och passerad sås.

          Har kokat in den i glasburkar och det verkar funka bra.

          Kokade en vanlig tomatsås på hackade tomater, lök, vitlök, massa chili, salt och örtkryddor, lite vinäger+honung, hällde upp i steriliserade burkar och kokade burkarna med locket på, ca 30 minuter. När dom kallnar bildas vacuum i burkarna och innehållet är i princip sterilt så dom håller sig mycket länge. Användbart till all matlagning där man normalt använder krossade tomater eller tomater i annan form.

          Har också gjort motsvarande sås men passerat den genom en finmaskig sil, den blir mycket bra och är perfekt att hälla i en burk av när man gör nån soppa eller gryta eller ha som den är till pasta eller risrätter. Kärnor och skalbitar försvinner när man passerar det hela. Den är också en perfekt bas till grönsaksröror ... fräser ihop lök, squash, strimlade morötter, brytbönor m.m. i olja och häller på en burk sås ... blir nån slags ratatuilleliknande grej av det ... mycket gott.

          Alla vanliga glaskonserver kan användas, syltburkar, honungsburkar m.m. bara locken är oskadade och burkarna/locken steriliseras lättast genom att man kokar dem 15 innan man fyller dem med het sås, på med locket direkt sen och koka dem minst 30 minuter.


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 10:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon