Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Fruktbröd, med fikon och aprikos
          Viola
          Inlägg 11-12-2002, 13:56
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 93
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 94



          Hej!

          I dag 11.12.02 i (EN DOS NEDSTRESSAT) SMÅPRAT" skrev helull (Helena) om sin fruktbröd-bakning. Bättre tur nästa gång!

          Men det lät så MUMS - har du, helull, receptet? - jag skulle så gärna pröva jag också. Kanske också andra har recept på nåt liknande bröd..??

          O saliga juletid - nu får man frossa i godsaker!!!!

          biggrin.gif rolleyes.gif biggrin.gif
          Tacksam för tips!
          Hälsingar
          Viola
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 11-12-2002, 14:06
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Här kommer ett gott brödrecept:

          Äppel och valnötskavring

          Det här behövs till 2 bröd:
          8 dl filmjölk (3%)
          2 dl mörk brödsirap
          1 msk bikarbonat
          1 tsk malda nejlikor
          1 tsk mald ingefära
          1 tsk malda pomeransskal
          2 tsk salt
          8 dl vetemjöl (480g)
          3 dl grahamsmjöl
          4 dl grovt rågmjöl
          2 dl grovhackade valnötter
          2 äpplen

          Gör såhär:

          1. Sätt ugnen på 175º
          2. Blanda filmjölk och sirap. Rör ihop alla torra ingredienser även nötter. Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i ½ cm stora bitar. Blanda ner dem i mjölblandningen. Rör sedan ner mjölblandningen i filmjölken. Degen ska vara ganska lös.
          3. Smörj 2 avlånga bakformar, 2 liter. Fördela degen i formarna. Pudra lite grovt rågmjöl på ytan. Grädda bröden på nedersta falsen i ca 1 timme och 15 min. Lägg ev. på aluminiumfolie mot slutet av gräddningen. Ta ut, stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.



          Frys in brödet och ta fram en bit i taget, bikarbonatsbröd blir lätt lite torrt om man har det framme i flera dagar i rumstemperatur.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 02:48
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon