Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Fruktbröd, med fikon och aprikos
          Viola
          Inlägg 11-12-2002, 13:56
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 93
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 94



          Hej!

          I dag 11.12.02 i (EN DOS NEDSTRESSAT) SMÅPRAT" skrev helull (Helena) om sin fruktbröd-bakning. Bättre tur nästa gång!

          Men det lät så MUMS - har du, helull, receptet? - jag skulle så gärna pröva jag också. Kanske också andra har recept på nåt liknande bröd..??

          O saliga juletid - nu får man frossa i godsaker!!!!

          biggrin.gif rolleyes.gif biggrin.gif
          Tacksam för tips!
          Hälsingar
          Viola
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          helull
          Inlägg 11-12-2002, 14:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 52
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 116



          Receptet på mitt misslyckade fruktbröd ur minnet:

          Saltås Fruktbröd

          2 dl rågmjöl
          3 dl grahamsmjöl
          50 gram jäst
          1 l fingervarmt vatten
          2 tsk salt

          Blanda ihop (lös jästen å saltet i vattnet först) och låt stå i 20 min. (Kan tillägga att det var här jag gjorde fel, jag skållade nämligen mjölet först för jag var rädd att brödet skulle bli för torrt annars, men det blev alltså - för kladdigt istället sad.gif )

          3 dl blötlagda fikon (jag blötlade över dagen, ca 8 timmar)
          3 dl russin (fast jag tog 1,5 dl blölagda aprikoser istället - russin är usch i bröd tycker jag)
          1 liter vetemjöl

          Hacka frukten, pytsa i den i degen. I med allt vetemjöl å mer om det behövs. Arbeta till spänstig bröddegskonsistens och låt jäsa i 30-40 min.

          Knåda lite på bakbord och gör limpor i formar eller "lösa" bröd på plåt. Jag använde formar och degen räckte till tre smorda formar. Ugnen ska vara 250 grader varm när du sätter in bröden, vrid direkt ner till 225 grader och grädda i 25 min.

          Kanske finns receptet i originalversion på Saltå Kvarn å bageris hemsida?

          Lycka till med baket!


          --------------------
          Helena
          Småbrukare och mångsysslare

          Genom att odla deltager jag i den enorma väven av samspel mellan växter, djur, anden och materian i både natur och trädgård.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 00:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon