Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Recept sökes!, Glutenfria kakor
          Stussi
          Inlägg 19-08-2006, 18:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 626
          Medlem sedan:
          12-08-2006
          Medlem nr: 8 383



          Har en kompis som är glutenallergiker och nästan varje gång han kommer och hälsar på så får stackarn nöja sig med bara kaffe när vi fikar! sad.gif

          Finns det någon här som har bra recept på goda glutenfria kakor (utan vetemjöl och havregryn)? Vore jättesnällt om ni ville dela mer er av dem! Jag vill inte köpa glutenfritt mjöl så jag vill ha recept som inte innehåller vetemjöl alls (potatismjöl går bra dock).
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Siv i Bollnäs
          Inlägg 02-10-2006, 16:25
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 365
          Medlem sedan:
          02-07-2003
          Medlem nr: 1 821



          Celiaki=glutenintolerans: gluten är ett protein som finns i de fyra sädesslagen men framförallt i vete, korn och råg. Ris, hirs och majs går bra. Dessutom finns det glutenfritt mjöl att köpa och baka av. Däremot kan en som inte tål gluten äta socker, Boxer! (Såvida han inte dessutom råkar vara diabetiker!)
          Eftersom vi går mot juletider så kan det kanske passa med ett recept på en saffranskaka som är så god att den kan ätas av vem som helst (vilket naturligtvis gäller andra glutenfria recept också!) Kakan är snabbakad.

          6,5 dl glutenfritt mjöl
          2 tsk bakpulver
          2 dl strösocker
          1 g saffran
          1 dl russin
          120 g smör eller margarin
          2 dl gräddmjölk
          Garnering: pärlsocker och eventuellt också hackade nötter.

          Sätt ugnen på 200 grader och smörj en form som rymmer ca 1,5 l.
          Blanda mjöl, bakpulver, socker och saffran i en bunke.
          Finfördela fettet i blandningen, rör ned russinen och gräddmjölken och blanda samman till en deg.
          Lägg degen i formen o strö över pärlsockret. Grädda på första falsen i ugn ca 45 min. Låt kakan stå o svalna innan den stjälps upp.

          Man kan givetvis också byta ut vetemjöl mot Maizenamjöl (majsmjöl), men det ger ett säkrare resultat att använda glutenfritt mjöl som finns i särskilda paket.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 02:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon