Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Fest i höstmörkret, 3 rätters meny
          Berit
          Inlägg 15-10-2005, 23:16
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 863
          Medlem sedan:
          09-11-2002
          Medlem nr: 305



          Gravlaxentré: 6 personer
          6 bitar hårt tunnbröd
          smör
          400 gr gravad lax
          dill

          Öl eller halvtorrt vitt vin.
          --------------

          Murkelgratinerad älgfilé:

          800 gr älgfilé
          salt
          grovmald sv.peppar
          smör

          Murkelstuvning:

          400 gr murklor
          smör
          3 msk vetemjöl
          11/2 dl köttsky
          2 dl grädde
          salt, peppar
          1 äggula


          Gratinering:
          3 msk finriven ost

          Bryn filén runt om. Krydda med salt och peppar.
          Lägg på lock och efterstek på svag värme ca 25 minuter.

          Ta upp filén och häll på så mycket vatten i grytan att det blir 11/2 dl köttsky.

          Finhacka svampen. Bryn den sakta i smör i en liten gryta. Strö i vetemjöl och rör om.

          Späd med köttsky och grädde. Smaksätt med salt o peppar och ev. lite vitlök.
          Koka murkelstuvningen sakta i 10-15 min.

          Blanda i äggulan men se till att stuvningen inte kokar upp igen.

          Sätt ugnen på stark värme 250 grader.

          Skär filén i skivor och lägg dessa på ett ugnssäkert fat. Bred på svampstuvningen och strö på osten.

          Gratinera i övre delen av ugnen i 10-15 min.

          Serveras med kokt eller brynt potatis, glaserade endiver, syltade tomater och nypon. Rödvin.

          Hjortronfromage:

          2 ägg
          2 msk socker
          rivet skal av 1/2 citron
          2 msk pressad citronsaft
          400 gr hjortronsylt
          3 dl vispgrädde
          6 blad gelatin

          Skilj äggulor och vitor åt. Vispa gulorna och sockret poröst.

          Blanda äggvispet med rivet citronskal, pressad citron och hjortronsylt. Lite hjortonsylt sparas att garnera den färdiga fromagen med.

          Vispa grädden och äggvitan var för sig.

          Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten några minuter. Smält dem i 1 msk nytt vatten över svag värme.

          Rör ner gelatinet i äggblandningen. Blanda i den vispade grädden och äggvitorna.

          Häll fromagekrämen i en form och låt den stå kallt att stelna. 2-3 timmar.

          Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp fromagen. Dekorera med hjorton och hjortronsylt.

          Serveras med rött portvin eller halvsöt tokajer


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 08-10-2006, 21:16
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Vi ska ha fest den 28:e Ärtsoppa och punch, lite ostmackor och öl till.
          Övrigt dricka får dom ta med sig, men jag slänger nog fram en ostbricka lite senare kanske.


          --------------------


           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 05:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon