Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Får man efterlysa bakrecept här?
          stina
          Inlägg 11-12-2002, 09:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Hej på er alla trädgårdsvänner!

          Jag blev så inspirerad när jag läste om julstök! Finns det någon som har något bra recept på:

          1. Vörtlimpa
          2. Fudge

          (Hoppas på svar fast det inte är trädgårdsfrågor).

          Ikväll ska jag försöka mig på lussebullar.
          /Stina
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Ina
          Inlägg 11-12-2002, 23:33
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Hej Stina och alla andra vörtbrödsfantaster!
          Här kommer ett recept på vörtbröd som jag har fixat till själv. Jag tyckte inte att något av recepten i kokböcker och på vörtpåsar gav mig det vörtbröd jag ville ha så jag plockade ihop ett själv.


          VÖRTBRÖD
          5 dl rågflingor
          2 flaskor porter
          2,5 dl mörk sirap
          3 dl mjölk
          100 g margarin (eller 1 dl flytande margarin)
          ½ dl vörtpulver
          25 g hela torkade pomeransskal (kan bytas ut mot 1 msk malda pomeransskal)
          2 paket jäst till söta degar
          3 dl russin (kan uteslutas)
          2,2 l vetemjöl
          1 msk mörk sirap + ½ dl vatten


          Häll rågflingorna i degbunken. Koka upp portern och häll den över rågflingorna. Låt blandningen svalna tills den är fingervarm.

          Smält margarinet, häll i mjölk och sirap i kastrullen och låt också denna blandning bli fingervarm. Häll den sedan i degbunken. Blanda ordentligt.

          Smula ner jästen, häll i pomeransskal (om du använder torkade skal, gör i ordning dem enligt anvisning på paketet/påsen) och vörtpulver. Rör om igen.

          När jästen lösts upp skall vetemjöl och russin (efter tycke och smak) hävas ner i bunken. Arbeta degen kraftigt i drygt 5 minuter.

          Sedan skall degen jäsa till dubbel storlek. När den har gjort det stjälper man ut den på bakbordet och delar den i fyra lika stora delar som formas till limpor. Lägg limporna "på tvären" i en smord långpanna. Pensla fett på sidorna av limporna, som då blir lättare att ta isär när de är färdiggräddade.

          Låt limporna jäsa upp till dubbel storlek. Grädda dem i 200 grader ca 40 minuter. Ta ut dem och pensla med lite mörk sirap utrörd i varmt vatten. Grädda 10 minuter till.

          Hoppas att det smakar bra!
          katarIna biggrin.gif
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon